Victoria Filmi İncelemesi

Burhan
0



VİCTORİA

İlk dakikalarda ne olduğunu ve ne olacağını anlamıyorsunuz, ki zaten önemli olan hikaye değil bu filmde sonra olaylar öyle bir gelişiyor ki bir anda gözlerinizi ekrandan alamıyorsunuz,  ben çok gerildim. Filmde her ne oluyorsa aslında siz de orada onlarla birlikte bunu yaşıyorsunuz. Bu teknikle çekilmiş başka bir film var mı bilmiyorum ama benim izlediğim ilk filmdi. İşin bir diğer cezbedici noktası filmin tek kamerayla çekilmiş olması düşünsenize bir hikayemiz olsa, tek kamera ve tek zaman dilimi içerisinde hiç bir mekan ve hiç bir zaman dilimi atlamadan olaylar başlasa ve bitse. İşte bu film tam da öyle.
  Her şey bir anda oluveriyor. Sizi hazırlayan bir gerilim müziği yok.Tek çekimlik bir film olması sebebiyle her şey samimi gözüküyor. İzleyiciyi filme odaklıyor. Kadro uluslararası çapta ünlü olmamasına rağmen oyunculuklar çok başarılı. Özellikle Victoria karakteri çok iyi canlandırılmış. Süre uzun olmasına rağmen her saniyesi izlenmeyi hak ediyor zira boş geçmiyor, her an anlam yüklü.
 Bağımsız film izlemek isteyenler için enteresan olabilir. Arada böyle deneysel filmler kendini izlettirebiliyor. Oyunculuklar doğal ve samimiydi. Victoria'nın ruh halini güzel yansıtmışlar filmin süresi uzun olsa da film sizi kendine bağlıyor izlerken sıkılmıyorsunuz ama umduğumuz aksiyonu da bulamıyoruz
Farkındalığı filmin tek kamera ile başlanıp bitirilmesi vermiş süphesiz ama filmin izlenirliğine doğal ortamdaki diyaloglar ve merak unsuru da yerinde bir katlı sağlıyor.Bütün bu etkenlerle harika bir yapım olmuş diyemesem de keyif alarak sıkılmadan bitirdiğim bir filmdi diyebilirim.

Birazda filmin konusnda bahsedecek olursam  Berlin de pek tanıdığı olmayan ve canı sıkılan Victoria dört adet kafasız Alman serserisine takılır ve başına gelmediği kalmaz. 2015 senesinin ses getiren bağımsız filmlerinden olan Victoria beklentimin altında kalan  bir yapım. Filmin bu kadar ses getirmesindeki sebep tek kamerayla çekilmiş olması sanırım. Film yerden yere vurulacak kadar kötü bir yapım değil asla ortalama düzeyde başarılı bir yapım.


Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümü öğrencilerinin sanat metinleri inceleme derslerinde yapılan film analiz çalışmasıdır.Bu analizin yapımı SÜMEYYE ZÜMRE 'ye aittir.




Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)