33. Ankara Film Festivali Dünya Sineması Programı

UĞUR
0

 33. Ankara Film Festivali'nin afişi ve dünya sinema programı belli oldu. 3 Kasım'da Onur Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı açılış töreniyle başlayacak festival, 11 Kasım akşamı kazananların ödüllendirileceği kapanış töreniyle sona erecek.


Dünya Kitle İletişim Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen 33. Ankara Film Festivali için geri sayım başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenecek olan festival, 3 Kasım'da Onur Ödülleri'nin bulunacağı açılış töreniyle başlayacak ve yarışmalarda dereceye girenlerin katılacağı kapanış töreniyle sona erecek. yılın dikkat çeken yapımlarını seyirciyle buluşturduktan sonra 11 Kasım akşamı ödüllerini alacak.
Festival bu yıl Ankara'nın sembollerini afişinde taşıyor. Ankara'nın da önemli simgelerinden biri olan Ankara Film Festivali, 33. yılında şehrin renkli yüzü ve Ankara denilince akla gelen ilk şeyleri ön plana çıkararak sinemaseverleri festival coşkusunu yaşamaya davet ediyor. Ankara'yı Ankara yapan tüm sinemaseverler festivale bekleniyor.

YENİ USTA: SİGNE BAUMANE

Günümüzün usta animasyon sinemacılarından Signe Baumane kısa filmlerinden ve iki uzun filminden oluşan bir seçki ve kendisine özel sunumu ile Ankara’ya misafir olacak, festival seyircisiyle buluşacak. Filmlerinde toplumsal baskılara karşı çıkan kadın imgesinin yanı sıra, cinsellik, aşk, aile ve kadın sorunlarını kendine has mizahı ile anlatan New York'da yaşayan Letonyalı yönetmen, animasyon sanatçısı ve yazar Signe Baumane yeni filmi Evlilik Hayatım / My Love Affair with Marriage’ın Ankara prömiyeri için Ankara Film Festivali’ni ziyarete geliyor. 

Mükemmel aşkı bulmaya çalışarak büyüyen Zelma’nın hikâyesini anlatan yapım Tribeca Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdikten sonra Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde Avrupa prömiyerini gerçekleştirip Özel Jüri Ödülü’nü kazandı. 

Bugüne kadar pek çok ödüllü kısa filme imza atan Signe Baumane’ın ilk uzun metraj filmi Cebimdeki Taşlar / Rocks In My Pockets da Ankara Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak. Aynı zamanda Signe Baumane’nin özgün kısa filmlerinin retrospektifine yer verilecek program kapsamında, Baumane’nin özel bir sunumu da olacak.




Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)