"Sivas" Filmi, Altın Küre'de!

Burhan
0
Akademi Ödülleri'nde de Türkiye'yi temsil eden Sivas filminin Altın Küre başvurusu kabul edildi!
SİVAS FİLMİ
8. Abu Dhabi Film Festivali’nden En İyi Senaryo ve En iyi Erkek Oyuncu (Doğan İzci) ödülleriyle geri dönen, 71. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Sivas Altın Küre yolunda!
İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Kaan Müjdeci’nin yazıp yönetttiği, 88. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) “En İyi Yabancı Film” dalında Türkiye’nin adayı olan filmin 73. Altın Küre Ödülleri başvurusu kabul edildi. 10 Aralık 2015, Perşembe günü adayların açıklanacağı Altın Küre’nin ödül töreni ise 10 Ocak 2016 Pazar akşamı gerçekleşecek. ABD’de, adaylık kampanyası için sıkı bir çalışma yürüten Sivas ekibi; 73. Altın Küre Ödülleri adaylarının açıklanacağı 10 Aralık için gün sayıyor.
11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan Sivas; yılın en beğenilen filmlerinden biri olarak gösteriliyor ve ödül toplamaya devam ediyor. Senaryo ve yönetmenlik açısından son yılların en iyi “ilk film”lerinden biri olarak da değerlendirilen Sivas, gerçekçi diyalogları ve oyuncuların performanslarıyla da büyük beğeni topluyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)