Memduh Ün Bodrum'da 95 yaşında hayatını kaybetti.

Adsız
1
Türk Sineması'nın dev isimlerinden, ünlü yönetmen Memduh Ün Bodrum'da 95 yaşında hayatını kaybetti.

Memduh Ün’ü kaybettik… Geçtiğimiz yıl 11 Kasım’dan bu yana Bodrum’da yoğun bakım servisinde kalan usta yönetmen Memduh Ün, bu sabah saat 10.15′de hayatını kaybetti. Hayat arkadaşı Fatma Girik’in hemen hastaneye koştuğu, büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi. 
95 yaşındaki usta yönetmen Kasım ayından beri yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. 

Usta yönetmeni bir an olsun yalnız bırakmayan, 9 aydır hastanede yanı başında bekleyen hayat arkadaşı Fatma Girik "O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum’’ diyebildi.

95 yaşındaki yönetmenin vefatının ardından Yeşilçam sanatçıları ve emektarları ise Girik’i tek tek arayarak taziyelerini bildirdi.

Ünlü yönetmenin vasiyeti üzerine Memduh Ün’ün önümüzdeki pazartesi günü İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde saat 11.00’de yapılacak törenden sonra tekrar Bodrum’a getirileceği ve salı günü ikindi namazından sonra Torba Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi. 

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Allah rahmet eylesin büyük bir ustaydı sinemaya kattıkları tartışmasız onu unutulmazlar arasına sokacaktır.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder