Mimar Sinan Filmleri Geliyor

Burhan
0
Ahmet+Mumtaz+Taylan+Bir+Zamanlar+Anadolu+Da+SVPPpL22fL_l

Mimar Sinan Filmleri Geliyor

Ahmet Mümtaz Taylan Radikal gazetesine verdiği bir röportajda Sibel Oral’ a Kelebeğin Rüyası ile büyük bir çıkış sağlayan ve yönetmenliğine yeni bir yön veren Ylmaz Erdoğan ‘ın Mimar Sinan ile ilgili bir film yapacağının müjdesini   verdi.
“Yılmaz Erdoğan’la Mimar Sinan okumaları yapıyoruz, çünkü…”
Raflar arasında dolaşıyoruz. Mimarlık kitaplarına bakalım diyorum, çünkü tüyoyu almışım önceden. Taylan son zamanlarda ağırlıklı olarak mimari üzerine kitaplar okuyor. Neden?
“Mimariye merakım var. Türkçeye çevrilmiş mimarlık kitaplarının neredeyse hepsini okudum. Ama bu ara hep Mimar Sinan okuyorum. Yılmaz Erdoğan’la çok yakınız. Onun yazma serüvenine hem bir okuru hem de arkadaşı olarak eşlik ediyorum. Büyük bir senaryo yazma arifesinde. Bakalım, ikimizde şu ara Mimar Sinan’la (-da) ilgileniyoruz, e daha fazla spoiler vermeyeyim…”
cagan-irmak
Daha önce de Çağan Irmak ‘ın Mimar Sinan ile ilgili Fazıl Hayati Çorbacıoğlu’nun kaleminden çıkan         ‘Koca Sinan’ oyununun haklarını satın aldığı ve  Süleymaniye Camii’nin yapım sürecini anlatılacağı bir film çekeceği duyulmuştu.
Muhteşem Yüzyıl dizisinde ise Gürkan Uygun ‘un Mimar Sinan rolünü oynaması ilgi uyandırmıştı.


Kaynak;

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)