Mesajınız Var Filmi İncelemesi

Burhan
0

FİLMİN KISA ÖZETİ:
Büyük zincir kitabevleri patronu Joe Fox ile çocuk kitapları satan sıcak bir kitapçı dükkanı sahibi Kathleen Kelly anonim e-mailler yoluyla tanışırlar. İkisi de gerçek aşkı arıyor. Birbirlerine, gönderdikleri e-mailler sayesinde birbirlerine aşık olurlar. Ancak gerçek hayatta rakip olduklarının farkında değildirler. Çünkü internette gerçek adlarını kullanmazlar. Joe, Kathleen’den rakip olmalarına rağmen hoşlanır. Kathleen ise Joe’dan nefret ediyordu. Joe ve Kathleen internette, e-mailleşirken buluşmaya karar verirler. Artık tanışmak isterler. Kathleen randevu yerine Joe’dan erken gelir. Joe mesajlaştığı kişinin Kathleen olduğunu görünce inanamaz.  Joe, Kathleen’e bir şey söylemez. Bunun üzerine Joe, Kathleen’in kalbini kazanmak için arkadaş olarak görüşmek ister. Kathleen tüm olup bitenden habersiz Joe ile arkadaş olarak görüşmeye başlar. Güzel günler geçirirler. Bu arada birbirleri ile e-mailleşmeye devam ederler. Kathleen’da gerçek yaşamda Joe’dan hoşlanır. Joe’ya mesajlaştığı kişiden bile bahseder.
Bir süre sonra Joe Kathleen’e gönderdiği e-mailde tekrar buluşmak ister. Buluşma yerine Kathleen önce gelir ve  karşısında Joe’yu görünce çok mutlu olur. Çünkü onlar gerçek aşklarını bulmuşturlar.
OLAYLAR DİZİSİ:
Filmin başrol oyuncularının işyerlerine giderken ki bir sahne. İnternette birbirlerini tanımalarına rağmen, gerçek hayatta birkaç defa karşılaşmalarına rağmen tanımazlar.
O sahnedeki olay sırası;
-         Joe sevgilisinin evden çıkması ile bilgisayarının yanına gider.
-         Joe bilgisayarını açar ve internete girer.
-         Joe mesajınız var yazısını görünce, mesajı okumaya başlar.
-         Sonra Joe işe gitmek için asansöre biner.
-         Joe sokak kapısından dışarı çıkar ve işe gitmek için yürür.
-         Kathleen’da işe gitmek için sokak kapısından çıkar ve yürür.
-         Joe yolda yürürken aynı yolda yürüyen Kathleen’i gösterir.
-         Yine Joe yürürken Kathleen onun önünden geçer.
-         Bu arada dükkanlarını yeni açan insanları gösterir. Bu da sabah olduğunu belirtmek için.
-         Kathleen kahvesini almış dükkandan çıkar aynı dükkana kahve almak için Joe girer.
-         Kathleen ve Joe yine yürürken birbirlerinin önlerinden geçme sahnelerini gösterir.
-         Kathleen çiçekçiden alışveriş yaparken Joe onun önünden geçer ve işyerine girer.
Kamera bu sahne boyunca normal göz seviyesindedir. Sahne süresi ile zaman hemen hemen aynıdır. İki oyuncu üzerine yoğunlaşmış bu sahnede. Günümüz internet çağındaki aşkları anlatan duygusal ve komik bir film.

KARAKTERLER:
Sahnedeki oyuncuların önem sırasına göre;
Joe Fox: Kumral, orta boylu bir bey. Zengin, her şeye sahip bir bey.
Kathleen Kelly: Sarışın, yumuşak kalpli, iyimser biri. 30 yaşına gelmesine rağmen gerçek aşkı bulamamış ve gerçek aşkı arayan bir bayan. Çocuk kitaplarına bayılıyor.
Yolda yürürken dükkanlarını açan insanlar kullanılmış.
FİLMİN ATMOSFERİ:
Kamera açıları, çerçevelemeler, aydınlatma, kullanılan mekan, renkler, oyuncular, kesme ile yapılan dizim, filmi duble sütlü kahve kadar köpüklü v ebir bahar yürüyüşü kadar canlandırıcı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)